Kylmä kahvi ei tarvitse uuttoa – Slow-vinkki ja resepti kesähelteille

Kesähelteillä kahvi maistuu ihanalta kylmänä, mutta sen voi uuttaa myös normaalisti kuumassa vedessä, jolloin kahvin aromit tulevat parhaiten esiin.

Huh hellettä! Käristyskupolin alla ei välttämättä tee mieli kuumaa kahvia, mutta jotenkin olisi kiva nauttia suosikkijuomasta. Jääkahvi ja Cold Brew nousevat kielen päälle, kun pohtii hyvää kahviratkaisua Suomen suveen. Entä jos haluat jääkahvia juuri nyt mutta sinulla ei ole aikaa tehdä Cold Brewta pitkän uuton takia? Ei hätää! Slow:lta saat helpot vinkit paremman jääkahvin valmistukseen. Tässä maukkain ratkaisu kesähelteille!

Mitä on kylmäuutettu Cold Brew kahvi?

Kylmäuutettua kahvia uutetaan yleensä jääkaapissa jopa yön yli, jolloin kahvin maut irtautuvat hitaasti. Pohjoismaisen paahtamisen asiantuntija, paahtomestarimme Michael de Renouard ei kuitenkaan näe pätevää syytä kylmäuuttamiseen, sillä kahvin maut ja aromit nousevat paremmin esille kuumaa vettä käytettäessä. Seuraavilla vinkeillä voit päästä jopa parempaan lopputulokseen kuin Cold Brewn kanssa.

Tässä Slow-resepti kesän ja kylmän kahvin yhdistämiseen – onnistuminen taattu!

 

Jääkahvi sheikkerillä ja jääpaloilla viilennettynä

Uuta kahvi kahvilaitteessa, mutta lisää kahvia 50 % enemmän kuin tavallista kahvia keittäessäsi. Tämän jälkeen kuumana uutetun kahvin voi jäädyttää pikaisesti shakerissa jääpalojen kanssa! Kun kahvia on sheikattu, se kaadetaan “tuoreita” jääpaloja sisältävään lasiin.

Jääkahvi jääkaapissa viilennettynä

Jos kahvin sheikkaaminen tuntuu liian työläältä, suosittelemme että oiot mutkat suoriksi ja valitset tämän reseptin. Keitä kahvi normaalisti kahvinkeittimellä, mutta lisää uuttoon kahvia noin 10 % enemmän kuin normaalisti, minkä jälkeen voit viilentää uutetun kahvin jääkaapissa. Tämän jälkeen kaada kahvi jääpaloja sisältävään lasiin.

Makeuta kahvi lopuksi juoksevalla hunajalla!

Kylmiin kahveihin suositellaan vaaleahkoja paahtoja kitkeryyden välttämiseksi. Slow-kahveista jääkahviin parhaiten soveltuvat vaalea paahto ja keskipaahto!

You might also like to read...

Maaseudun Tulevevaisuus: Sustainable development and coffee production go hand in hand

Slow Forest Coffee, founded by Finns, meets the UN’s sustainable development goals: coffee plantations have 32 percent more crown coverage than usual.

Kauppalehti: Slow Forest Coffee, a coffee company founded by Finns, is a counterattack to faceless mass production

Slow Forrest Coffee commits to the eight UN Sustainable Development Goals, for example by guaranteeing Laotian farmers a 50 percent better price than competitors for …