MØD SLOW-FARMERNE!

Farmerne er fundamentet for Slow’s bæredygtige kaffe.

Klik rundt og besøg deres farme.

(Currently available only on desktop browser)

Vores samarbejde

PRINCIP 1:

SLOW ER TILSTEDE PÅ FARMENE I LAOS

Hos Slow kigger vi ikke bare forbi. Vi er på farmene på daglig basis.

Vores lokale team på seks personer – eksperter i skovlandbrug, kaffeproduktion og i at engagere lokalsamfundet – er tilstede på de 37 Slow-farme på daglig basis.

 

Formålet er at etablere et egentligt partnerskab med farmerne ved at støtte dem og løse de problemer, der måtte opstå, sammen med dem. Tilstedeværelsen på farmene er også fundamentet for at sikre fuld transparens for dig som kunde. De fleste kaffeproducenter – også dem, der slår sig op på bæredygtighed – arbejder med kontrolbesøg og stikprøver.

 

Faktisk er der stort set ingen, som arbejder efter samme princip som Slow!

PRINCIP 2:

FOR AT SIKRE EN RIMELIG INDKOMST, SKAL HOVEDPARTEN AF KAFFEN SÆLGES TIL EN ANSTÆNDIG PRIS.

En typisk Slow-farmer producerer 10 % Typica (kaffe af særlig høj kvalitet, der kan sælges til en høj pris) og 90 % Catimor (en kaffe af god kvalitet, som udgør hovedparten af den kaffe, der handles).

For at løse farmernes indkomstproblemer, køber vi både Typica og Catimor til en god pris. Her adskiller vi os fra hovedparten af de kaffeleverandører, der slår sig op på bæredygtig kvalitetskaffe.

Slow-modellen er inkluderende og demokratisk, da den støtter op omkring dyrkning af den kaffe, der er mest efterspørgsel på. Det er tæt på umuligt for kaffefarmere kun at producere kaffe af meget høj kvalitet og de fleste forbrugere og virksomheder efterspørger ikke den særligt høje kvalitet.

PRINCIP 3:

DET ER LIGE SÅ VIGTIGT AT STABILISERE INDKOMSTEN, SOM DET ER AT ØGE DEN

Der høstes kun kaffe én gang om året. For kaffefarmerne betyder det, at de under normale omstændigheder kun vil blive betalt én gang om året.

Kun at blive betalt én gang om året gør det vanskeligt at planlægge og truer farmernes likviditet. Lav likviditet lige inden høsten kan fx tvinge farmerne til at handle uovervejet og sælge kaffebærrene, inden de har forarbejdet dem, for at tjene lidt hurtige penge.

Derfor vi køber alle kaffetyper til en god pris, ikke kun kaffe af særlig høj kvalitet, til en meget høj pris, som hovedparten af de firmaer, der handler med bæredygtig kvalitetskaffe gør.

For at reducere risikoen sikrer vi Slow-farmerne for udsving i priserne på kaffe. Vi betaler en fast mindstepris, så de kan være sikre på deres indkomst.

PRINCIP 4:

DET ER LIGE SÅ VIGTIGT AT SIKRE FLERE INDKOMSTKILDER SOM AT ØGE INDKOMSTEN

For mange Slow-farmere stammer mere end 90 % af indkomsten fra kaffe. Det gør dem meget sårbare for fx vejrlid, skadedyr og prisudsving på markedet (hvis de altså solgte til andre en Slow, der jo betaler en fast pris).

For at sprede risikoen har vi påbegyndt et frugttræ- og honningprojekt, så Slow-farmerne har flere produkter at sælge. På et tidspunkt vil de kunne sælge det, de høster her, igennem deres kooperativ og få en større indtjening pr. hektar jord.

Hvad angår kaffen, ønsker vi ikke at være de eneste, der køber deres bønner. Ingen virksomhed bør være afhængig af kun én køber. Det gælder også for Slow-farmerne. Derfor samarbejder vi med udvalgte strategiske partnere om at finde flere købere til Slow-farmernes grønne kaffebær.

 

PRINCIP 5:

DEN ENKELTE SLOW-FARMER ER EN MIKROIVÆRKSÆTTER

Slow-farmerne vådmøllebehandler og tørrer deres kaffe i deres egne mikrobehandlingsenheder og har individuelle købskontrakter. Hver Slow-farmer har sin egen vådmølle, fermenteringstank og tørrebord.

Når Slow-farmerne selv kan forarbejde kaffen efter plukning af bærrene, sikrer det en merværdi for farmerne og giver en større ejerskabsfølelse.

Vi har individuelle årskontrakter og direkte betaling mellem Slow og farmerne. Det giver tryghed. Det er sådan, de helst vil have det, så det er sådan, vi gør det!

Slow-farmernes måde at arbejde sammen på adskiller sig markant fra traditionelle landbrugskooperativer, hvor tusindvis af farmere blander deres produkter og forarbejder dem samlet.

Interesseret i at købe baristakaffe fra en af Slow-farmerne?