Kahvitauon aika! Miten valitset kahviautomaatit ja -koneet kahvilaan tai toimistolle?

Kahvi on tärkeä osa henkilöstön hyvinvointia, eikä kahvitaukoa tule väheksyä työpaikallakaan. Kahvilaitteen avulla voi vähentää myös ruokahävikkiä. Slow tarjoaa yrityksille vuokrattavaksi tai leasattavaksi kahvikoneita HoReCa- ja toimistokäyttöön.  Lue lisää sopivan kahvilaitteen valinnasta ja tutustu viiteen laitteeseen toimisto-, kahvila- tai ravintolakäyttöön.

Kahvikoneita on laidasta laitaan, ja niiden käyttötarkoitukset vaihtelevat yrityskohtaisesti. Slow tarjoaa kaikenkokoisille yrityksille, organisaatioille, suurkeittiöille ja HoReCa-puolelle sekä kahvikoneet että yksilölliset palvelut yhdessä Kahvilaitehuolto Suomi Oy:n kanssa. Valikoimassa on lukuisa määrä suodatin- ja automaattikahvilaitteita, kahvimyllyjä, espressokoneita ynnä muuta.

Slow Forest Coffeen ja Kahvilaitehuollon yhteistyön vahvuus on henkilökohtaisessa palvelussa ja kahvilaitteiden toiminnan ymmärtämisessä. Yhteistyömme kautta yritys tai organisaatio löytää pienille tai suurille toimistoille, kahviloille tai suurtalouskeittiöille soveltuvat kahvilaitteet.

Tarjonta ei kuitenkaan jää pelkkiin laitteisiin, vaan palvelu on kokonaisuudessaan henkilökohtainen kahviratkaisu, johon kuuluu laitteiden käyttökoulutus, huollot ja huoltosopimukset.

Kahvilaitteen leasing tai vuokraus on myös vastuullinen valinta. Kuppi kerrallaan -periaatteella toimivat laitteet vähentävät ruokahävikkiä – tiesitkö, että kahvihävikki on kotitalouksissa yksi suurimmista ruokahävikin aiheuttajista?

Mikä kahvilaite sopii juuri meidän yrityksellemme?

Miten sitten valita sopiva kahvilaite yritykselle? Kahvikoneen valinnassa tulee aina kartoittaa asiakkaan käyttötarpeet – sama ratkaisu ei toimi kaikille. Myöskään kallein kone ei välttämättä ole aina se paras.

Kahvilaitteen valinnan määrittäviä tekijöitä ovat esimerkiksi:

  • Käytettävä kahvi – käytetäänkö kahvina yleensä suodatin- vai espressotyylistä kahvia? Suodatin- ja espressotyyppiset kahvit ovat karkeudeltaan erilaisia, ja ne vaativat omanlaisensa koneensa.
  • Volyymi – Kuinka suurta työpaikan tai yrityksen kuukausittainen kahvinkulutus on? Jos volyymi on pieni, ei kannata ostaa liian isoa ja kallista laitetta.
  • Valikoima – Millaista kahvia halutaan juoda? Kuinka erilaisia juomavalikoimia (mm. espresso, latte, kaakao, teevesi) valikoimaan halutaan mukaan? Halutaanko kahvimaito höyrytettynä, kuuluuko kaurajuoma valikoimaan?
  • Ylläpitoresurssit – Kahvilaitteita tulee ylläpitää ja huoltaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät kunnossa. Kahvilaitehuollon palvelut kattavat koko Suomen, ja varastosta löytyy yleisimmät varaosat omalle laitekannalle ja useille muillekin laitteille.

Kahvilaitteet toimistoon, kahvilaan tai myymälään

Kahvilaitteiden käyttötarkoitusten lisäksi laitteiden ominaisuuksissa voi olla suuriakin eroja. Kahvilaitehuollon valikoimaan kuuluu muun muassa Rancilion espressokoneita ja kahvimyllyjä, Bravilor Bonamatin suodatin- ja automaattikahvilaitteita sekä sveitsiläisiä Rex-Royalin korkealaatuisia kahviautomaatteja. Täyden listan merkeistä löydät tämän artikkelin lopusta.

Kysyimme suosituksia kahvilaitteista Kahvilaitehuollon asiantuntijalta Robertilta – katso alta muutama takuuvarma kahvikone erilaisia käyttötarkoituksia varten!

Slow ja Kahvilaitehuolto tarjoavat kahvilaitteet yrityksille ja toimistoihin!

Pavusta kuppiin: Kahviautomaatti toimistoihin ja myymälöihin

Bonamat FreshGround 310 Touch on hyvä valinta suodatinkahviautomaatiksi keskisuuriin ja suuriin toimistoihin. Se toimii myös itsepalveluautomaattina!

Laite jauhaa kahvipavut kuppi kerrallaan ja uuttaa kahvin suoraan kuppiin. Kahvi on siis aina tuoretta.

Laite tekee lisäksi maitokahvijuomat ja kaakaon instant-jauheista. Laite valmistaa jopa 140 kuppia kahvia tunnissa.

Toinen hyvä valinta pienten toimistojen ja tilojen, esimerkiksi kokous- ja odotushuoneiden, kahvitarjoiluun on Bonamat SPRSO.

Bonamat SPRSO-kahviautomaatti on kompakti, tehokas ja helppokäyttöinen. Erilaiset erikoiskahvit kuten americano, caffè crema ja ristretto valmistuvat espressomenetelmin yksittäisinä kuppeina.

Laite jauhaa kahvin pavuista ja vaahdottaa maidon. Valmiustilassa laitteen energiankulutus on hyvin pientä. Bonamat SPRSO on myös sopiva ammattilaite kotikäyttöön, jos hifistellä haluaa!

Espressokoneet pieniin ja keskisuuriin kahviloihin ja ravintoloihin

Espressokoneiden kompakti tehopakkaus on Rancilio Classe 5 USB 2GR Tall Compact.

Hankalasta nimestään huolimatta Rancilio Classe 5 Compact on luotettava valinta. Kyseinen espressolaite sopii pieniin ja keskisuuriin kahviloihin ja ravintoloihin. Se on helposti puhdistettavissa ja sisältää ergonomisen käsikahvan – tämän lisäksi se todella on kompakti ja vie vain 61 cm tasoleveyttä!

Toinen markkinoiden luottopakki on espressomylly Rancilio Kryo 65 OD.

Automaattisessa espressomyllyssä on ohjelmoitavat annoskoot, kahvan tunnistin ja laadukkaat 64 mm:n terät.

Kilon pussi papuja kaatuu helposti ja turvallisesti iskunkestävään säiliöön, joka on myös helppo irrottaa ja puhdistaa.

Kahviautomaatti luksustason hifistelyyn

Sveitsiläinen Rex Royal S2 on korkealaatuinen kahviautomaatti, joka tarjoaa täyden kattauksen Barista-tasoisia kahvijuomia ja teeveden. Laite on monipuolinen ja muunneltava, ja siihen saa kiinni kaksi papumyllyä, jääkaapin maidoille ja jopa maksupäätteen.

Kosketusnäytöllinen luksustason laite mahdollistaa esimerkiksi tuoremaidon tai kasvipohjaisen maidon käytön suoraan kuppiin höyrytettynä. Jos haluat höyryttää maidon itse, sekin onnistuu laitteeseen saatavan höyrypillin avulla!

Kaikki tarjolla olevat merkit alla:

  • Rancilio: Espressokoneet ja -myllyt
  • Bravilor Bonamat: Suodatinkahvilaitteet ja -automaatit
  • Rex Royal: Automaattikoneet
  • Santos: Kauppamyllyt
  • Fetco: Suodatinkahvilaitteet

Slow ja Kahvilaitehuolto toivottavat antoisia kahvihetkiä – aina saa ottaa yhteyttä, kysyä laitteista tai pyytää esittelyä! Tutustu myös yrityssivuihin aiheesta!

You might also like to read...

Børsen Bæredygtig Cases: Canteen supplier will protect nature in new coffee plantation

A 52-hectare plantation in Laos is currently being converted to so-called regenerative agriculture. The company Slow Coffee is responsible for the project, which must deliver …

MarkkinointiUutiset: First there were the company’s values, only then was the product conceived:

Pinja Puustjärvi wanted to protect the forests of Laos and found a solution in coffee Slow Forest Coffee’s brand has been built in the opposite …