TAPAA SLOW-VILJELIJÄT!

Viljelijät ja heidän arvokas työnsä ovat Slow-kahvin perusta.

Klikkaa vieraillaksesi kahvitiloilla ja lue lisää.

(Currently available only on desktop browser)

YHTEISTYÖMME VILJELIJÖIDEN KANSSA

PERIAATE 1:

TEEMME TYÖTÄ KAHVIMME ALKUPERÄMAASSA LAOSISSA YMPÄRI VUODEN

Kuuden hengen kenttätiimimme työskentelee paikan päällä 365 päivää vuodessa.

 Tuemme ja autamme 37 Slow-viljelijäperhettä kuuden hengen eli alojen asiantuntijoista koostuvan kenttätiimimme voimin. Tämä on yksi tärkeimmistä periaatteistamme Slowlla – uskomme, että toimivan yhteistyökumppanuuden muodostamiseksi ja ylläpitämiseksi meidän on oltava jatkuvasti läsnä paikanpäällä, ratkaisten ongelmia yhdessä ruohonjuuritasolta käsin. Näin voimme myös taata tuotantoketjun täydellisen läpinäkyvyyden asiakkaillemme.

 

Usko tai älä, 99 % kahvialan yrityksistä ei toimi näin (edes suurin osa kestävää kehitystä tukevista yrityksistä!)

PERIAATE 2:

SUURI VOLYYMI KOHTUULLISILLA HINNOILLA ON AVAINTEKIJÄ VILJELIJÖIDEN TULOJEN PARANTAMISESSA JA VAKAUTTAMISESSA

Tyypillinen Slow-viljelijä tuottaa 10 % tipicaa (erittäin arvostettu ja arvokas lajike) ja 90 % catimoria (hyvä lajike, useimmiten hyödykemarkkinoille). 

Ratkaistaksemme viljelijöiden tulo-ongelmat, meidän täytyy keskittyä erityisesti lajikkeisiin, joita he tuottavat suurella volyymillä. Siksi ostamme heiltä kaikkien lajikkeiden kahvia hyvään hintaan – emme vain parhainta lajia erittäin korkeaan hintaan, mikä on tyypillinen toimintatapa monille alan toimijoille. 

Slown tapa toimia on osallistavampi ja demokraattisempi: Valtaosa viljelijöistä ei pysty tuottamaan vain kaikkein korkealaatuisinta kahvia, monista heistä riippumattomista tekijöistä johtuen. Samoin valtaosa kuluttajista ja yrityksistä eivät pysty ostamaan vain kaikkein korkealaatuisinta kahvia, jonka markkinakysyntäkään ei täten ole suhteellisesti suurinta.

PERIAATE 3:

TULOJEN TASAAMINEN YHTÄ TÄRKEÄÄ KUIN TULOJEN KASVATTAMINEN

Kahvin satokausi on vain kerran vuodessa. Slow-viljelijöille tämä tarkoittaa, että normaaliolosuhteissa he saavat tuloja vain kerran vuodessa!

Tämä johtaa usein vaikeuksiin rahankäytön suunnitelmallisuuden ja -hallinnan kanssa – tuntuu melko mahdottomalta kuvitella saavansa palkan vain kerran vuodessa! Heikko rahatilanne juuri ennen sadonkorjuukautta voi saada viljelijät tekemään myyntipäätöksiä pakon edessä (esim. myymään kahvipapuja prosessoimatta niitä saadakseen nopeasti tarvitsemiansa tuloja). 

Tämän takia ostamme viljelijöiltä kaikkien lajikkeiden kahvia hyvään hintaan – emme vain parhainta lajiketta erittäin korkeaan hintaan, mikä on tyypillinen toimintatapa monille alan toimijoille. 

Taloudellisten riskien vähentämiseksi emme altista viljelijöitämme kahvin maailmanmarkkinahintojen heilahteluille. Maksamme heille kiinteää hintaa, jotta he voivat olla varmoja tasaisesta tulonlähteestään.

PERIAATE 4:

TULOLÄHTEIDEN MONIPUOLISTAMINEN ON YHTÄ TÄRKEÄÄ KUIN TULOJEN KASVATTAMINEN

Monille Slow-viljelijöille kahvi tuottaa yli 90 % kaikista perheen tuloista. Tämä altistaa heidät monille riskeille, kuten sää- ja tuholaisilmiöille sekä kahvin markkinahinnan heilahteluille (me Slow’lla maksamme tämän välttämiseksi aina kiinteää hintaa).

Vähentääksemme riippuvuutta yhdestä ainoasta tulonlähteestä, suunnittelemme parhaillaan projektia, jonka myötä viljelijät voivat halutessaan alkaa harjoittaa hedelmäpuiden viljelyä sekä mehiläishoitoa lisätulonlähteinä. Tarkoituksena on, että he voivat myydä näitä tuotteita viljelijäyhdistyksensä kautta ja näin saada lisätuottoa omistamaltaan maalta. 

Vaikka maksamme viljelijöille korkeampaa hintaa, on meille tärkeää, ettemme ole ainoa taho, jolle he myyvät tuotettaan (minkään yrityksen ei pitäisi olla riippuvainen yhdestä ainoasta ostajasta, ja tämä pätee myös Slow-viljelijöihin). Tämän takia työskentelemme valitsemiemme strategisten kumppanien kanssa löytääksemme lisää asiakkaita Slow-viljelijöiden kahvipavuille.

PERIAATE 5:

JOKAINEN SLOW-VILJELIJÄ ON MIKROYRITTÄJÄ

Slow-viljelijät prosessoivat ja kuivaavat kahvinsa omilla pienillä prosessointiyksiköillään ja olemme tehneet henkilökohtaisen ostosopimuksen kunkin viljelijän kanssa.

Jokaisella Slow-viljelijällä on oma vesimyllynsä, liotustankkinsa ja kuivauspetinsä. 

Kahvin prosessointi pelkkää kahvimarjojen keräämistä pidemmälle tuo viljelijöille luonnollisesti lisäarvoa ja luo tunteen omistuksesta ja ylpeydestä omaan tuotettaan kohtaan. 

Teemme vuosittain sopimukset henkilökohtaisesti jokaisen viljelijän kanssa ja suoritamme maksut suoraan heidän omille pankkitileilleen luodaksemme heille turvallisuuden tunteen ja osoittaaksemme arvostusta kunkin viljelijän työtä kohtaan.

Slowlla viljelijöiden ääntä kuunnellaan ja otamme heidän mielipiteensä huomioon päätöksiä tehdessämme. Myös Slow-viljelijöiden keskinäinen yhteistyö eroaa suuresti tavanomaisesta villjelijäyhdistysten toimintamallista, jossa tuhansien viljelijöiden kahvipavut sekoitetaan ja prosessoidaan suurina erinä.

Kiinnostunut ostamaan kahvia Slow-viljelijältä?